واکنش ریاست معنوی دروزی‌ها در سوریه درباره آتش‌بس فراگیر پوشاندن صورت در کرانه باختری ممنوع شد ویدئو | اعترافات شخصی که عکس و لوکیشن بیمارستان فارابی کرمانشاه را برای هدف قرار دادن به عوامل رژیم اسرائیل ارسال کرده بود کمیسیون امنیت ملی درباره مکانیسم ماشه، ۳۱ تیر ماه جلسه برگزار خواهد کرد پاکستان: آمریکا بزرگ‌ترین شریک تجاری ماست اولین واکنش آرژانتین به وحشی‌گری رژیم صهیونیستی در غزه! گفت‌وگوی تلفنی دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و ارمنستان درباره تحولات منطقه‌ای نارسایی مزمن وریدی که ترامپ به آن مبتلا شده چیست؟ ائتلاف بی‌سابقه ۱۲ کشور برای تحریم رژیم کودک‌کش اسرائیل معاون رئیس جمهور: ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در روستا‌ها ضروری است دستور دادستان در مورد نظارت بر بازار کالا‌های اساسی | افزایش قیمت برنج قابل قبول نیست رژیم صهیونیستی، متهم اصلی حملات پهپادی در عراق دولت جولانی اعلام آتش‌بس کرد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) صدور کیفرخواست برای مصطفی کواکبیان بابت اظهارات غیرمستند درباره کاترین شکدم عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: تزریق منابع مالی علاج بازار بورس نیست عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: در اخراج اتباع افغانستانی، نمی‌توانیم هم‌زبانی و مناسبات فرهنگی‌مان را فراموش کنیم نماینده مجلس: فعال‌سازی مکانیسم ماشه وضعیت را برای اروپایی‌ها بدتر می‌کند استاندار خراسان رضوی: اصلاح آیین‌نامه‌های اجرایی با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار استان است واکنش محسن رضایی به تحولات سوریه | اعراب، بیدار شوید! ضرورت تعیین تکلیف لایحه سازمان ملی مهاجرت | برخی نمایندگان مجلس پیشنهاد بررسی لایحه در قالب اصل ۸۵ قانون اساسی را مطرح کرده‌اند شورای نگهبان میان‌دار اسلامیت و قانون‌گرایی وسایل نقلیه فرسوده یکی از دلایل اصلی ناترازی بنزین در کشور است پارلمان روسیه: فعالیت واتساپ در فضای دیجیتال روسیه نقض امنیت ملی است سئول، توکیو و واشنگتن بر حفظ قدرت بازدارندگی برابر کره‌شمالی هم‌پیمان شدند لزوم همکاری دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی برای شناسایی خانه‌های خالی آزادی‌خواه: دولت باید با پرداخت سریع مطالبات، مانع ضرر گندمکاران شود فیدان بر حمایت از تمامیت ارضی سوریه تأکید کرد
سرخط خبرها

گزارش ویژه رویترز از جزئیات توافق احیای برجام | ادعای رویترز چقدر صحت دارد؟

  • کد خبر: ۹۹۴۹۷
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۷
گزارش ویژه رویترز از جزئیات توافق احیای برجام | ادعای رویترز چقدر صحت دارد؟
از دقایقی پیش اخبار جدیدی از مذاکرات وین منتشر شد. در همین زمینه رویترز نوشت: دیپلمات‌ها می‌گویند، ایران و آمریکا در حال دستیابی به توافقی برای احیای برجام هستند. بر این اساس مراحلی از گام‌های متقابل برای بازگشت به برجام برداشته می‌شود. البته اولین مرحله شامل ارائه معافیت از تحریم‌های نفتی نمی‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، گویا مذاکرات وین به آخرین مرحله خود رسیده است. رویترز نوشت: دیپلمات‌ها می‌گویند، ایران و آمریکا در حال دستیابی به توافقی برای احیای برجام هستند که براساس آن، مراحلی از گام‌های متقابل را برای بازگشت به برجام برداشته‌اند. این خبرگزاری حتی جزئیاتی از پیش‌نویس برجام منتشر کرد.

از دقایقی پیش اخبار جدیدی از مذاکرات وین منتشر شد. در همین زمینه رویترز نوشت: دیپلمات‌ها می‌گویند، ایران و آمریکا در حال دستیابی به توافقی برای احیای برجام هستند. بر این اساس مراحلی از گام‌های متقابل برای بازگشت به برجام برداشته می‌شود. البته اولین مرحله شامل ارائه معافیت از تحریم‌های نفتی نمی‌شود.

در ادامه این مطلب رویترز نوشت: نمایندگان ایران و طرف‌های خارجی همچنان در حال مذاکره درباره جزئیات پیش‌نویس توافق هستند. مذاکره‌کنندگان می‌گویند که بسیاری از مسائل موجود در متن حل شده، اما برخی از مسائل دشوار باقی است.

متن پیش‌نویس این توافق بیش از ۲۰ صفحه است. چنانکه توالی گام‌های دو طرف را مشخص می‌کند که باید پس از تائید آن توسط طرف‌های باقی‌مانده در توافق، اجرا شود. رویترز همچنین از طرف سه دیپلمات نقل کرد: نخستین فاز اجرا با مرحله‌ای از جمله تعلیق غنی‌سازی بالای پنج درصد توسط ایران، شروع می‌شود.

این متن درباره برجام همچنین به اقدامات دیگری اشاره می‌کند. ازجمله آن شامل آزادسازی حدود ۷ میلیارد دلار از پول‌های ایران در بانک‌های کره جنوبی و همچنین آزادی زندانیان غربی در ایران است.

تنها زمانی که فاز اولیه اقدامات صورت گرفته و تایید شود، مرحله اصلی لغو تحریم‌ها آغاز می‌شود و به آنچه بسیاری از دیپلمات‌ها آن را روز اجرای مجدد برجام می‌نامند، منتهی می‌شود.

دیپلمات‌ها می‌گویند که مدت این مراحل هنوز مورد توافق قرار نگرفته است. مقامات مختلف، زمان توافق تا روز اجرای مجدد را بین یک تا سه ماه تخمین زده‌اند.

دیپلمات‌های حاضر در این مذاکرات، می‌گویند تا زمانی که همه چیز توافق نشود، توافقی صورت نمی‌گیرد. آن‌ها گفته‌اند که هنوز مشخص نیست که آیا واقعا توافقی درباره برجام حاصل خواهد شد یا خیر.

مسائل سختی که همچنان باقی مانده، شامل درخواست ایران مبنی بر اینکه ایالات متحده تضمین کند که دیگر از برجام خارج نخواهد شد، می‌شود.

همچنین از دقایفی پیش جلسه علی باقری، مذاکره‌کننده ارشد ایران با نمایندگان سه کشور اروپایی آغاز شد.

با این حال نورنیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران در این زمینه نوشت: خبرگزاری رویترز با ادعای دسترسی به سند ۲۰ صفحه‌ای توافق وین از مشخص‌شدن گام‌هایی که هر یک از طرفین در مرحله اجرای توافق احیای برجام باید بردارند خبر داد.

ایران از ابتدا اعلام کرده تا زمانی که آمریکا گام‌های لازم در مسیر لغو تحریم‌ها و احیای برجام را بر ندارد، هیچ‌گونه فعالیتی برای کاهش اقدامات هسته‌ای خود که در ردیف تعهدات برجامی است انجام نخواهد داد.

رویترز در حالی از آزادشدن زندانیان آمریکایی و اروپایی زندانی در ایران به‌عنوان بخشی از توافق وین خبر داده که اساسا این موضوع هیچ ارتباطی به مذاکرات جاری برجام در وین ندارد.

طرفی که از توافق مربوط به تبادل زندانیان خارج شد، آمریکا بوده و ایران در چارچوب توافقات قبلی آمادگی دارد در این زمینه اقدام نماید.

بر خلاف ادعای رویترز در خصوص انجام مذاکره میان آمریکا و ایران به‌عنوان الزام دستیابی به توافق پایانی، هیچ برنامه‌ای برای گفتگوی مستقیم در دستور کار هیئت ایرانی نیست.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) نیز در این زمینه نوشت: گزارش اخیر [رویترز]دربرگیرنده مفادی است که به باور کارشناسان و منابع آشنا با موضوعات مذاکرات، دقیق نیستند. ایرنا همچنین ادامه داد: این گزارش آکنده از ترکیب مطالب درست و نادرست با هدف فضاسازی در روز‌های مهم مذاکرات هستند. برخی موارد مطروحه در این گزارش اساسا ارتباطی به مسائل هسته‌ای و مذاکرات وین ندارند.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در توئیتی نوشت: «انتشار اطلاعات نادرست در پوشش گزارش‌دهی رسانه‌ای کاری خطرناک است. توافق نهایی برای صدور مجوز بازگشت آمریکا به برجام با گزارش بی‌منبع تحریف‌شده‌ای که شایعه‌سازی کرده است، بسیار متفاوت خواهد بود. با نزدیک‌شدن به روز‌های پایانی، باید منتظر تحریف‌های بیشتری بود.».

پیش از انتشار اخبار مبنی بر احیای برجام، مصطفی قمری‌وفا، مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی با انتشار توئیتی در صفحه خود نوشت: «برگزاری مذاکرات ایران و کره جنوبی در سئول برای آزادسازی ۷ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدودشده ایران. این منابع مالی از چهار سال پیش به بهانه تحریم‌ها در دو بانک کره جنوبی مسدود شده؟!
ایران در این فرصت بر رفع محدودیت غیرقانونی از منابع ارزی بلوکه‌شده خود در کره جنوبی تاکید کرد.».

ایرنا نیز در این زمینه نوشت: رسانه‌های کره جنوبی از برنامه این کشور برای ازسرگیری واردات نفت از ایران پس از سه سال وقفه خبر دادند. آیا این اظهارات و اخبار منجر به نهایی‌شدن احیای برجام می‌شود؟

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->